svenska
english

Tjänst: Att installera utrustning

Vi på SVIZZA leder och deltar i nyinstallationer av tung industriutrustning över hela världen. Våra flesta uppdrag ligger inom pappersindustrin, men eftersom installationer ofta liknar varandra på flera sätt är vi även starkt efterfrågade från andra branscher. Det gäller till exempel installationer inom aluminiumindustrin och en annan av våra specialiteter som är att installera vindkraftverk.

Erfarenhet, ett bra pris och vår förmåga att arbeta över hela världen, där är några orsaker att anlita oss på SVIZZA för installationer. Andra orsaker är att våra montörer är säkerhetsutbildade enligt SSG, vi har egen komplett utrustning för de flesta inmätningar (teodoliter, avvägningsinstrument, laser för riktning av motorer och växellådor) och vi kan använda oss av egentillverkade produkter som våra rullvajrar för att få montage av cylindrar att gå snabbt och effektivt. Att vi har truckkort, traversbehörighet och godkännande för heta arbeten är självklart när man anlitar SVIZZA.

Vi klarar montagens alla tunga lyft, från maskindelar i trånga utrymmen till kompletta generatorhuvuden på hög höjd! Behövs det hjälp med transport, tullhantering och annan logistik för att få utrustningen till rätt plats ordnar vi självklart även det! Efter montaget har vi även kompetens att delta i acceptanstester och igångkörning, något som varit särskilt efterfrågat när vi monterat gjutpressar för aluminium.

Installationer är en återkommande typ av uppdrag för oss på SVIZZA. Under höst och vinter installeras i våra arbetslag cirka ett vindkraftverk i veckan. Tillsammans med övriga uppdrag från pappers- och aluminiumindustrier ger det oss ett närmast kontinuerligt arbete året runt inom nyinstallation.

Några referenser runt installationer:

STS Alteams China Installerat gjutpress för aluminium i Kina
Alteams OY FinlandInstallerat CNC-maskiner i aluminiumindustri
Ljunghälls ABInstallerat gjut-och CNC-maskiner i stålindustri
 
Voith HeidenheimInstallation av pappersmaskiner och rullmaskiner i Sverige, återkommande
Metso PaperInstallation av pappersmaskiner och rullmaskiner i Sverige, återkommande
-Installation i Vietnam
Voith RavensburgInstallation av flotationsanläggning till pappersindustri
 
Vestas SverigeInstallation av vindkraftverk i Sverige, återkommande