Vi servar och bygger Correa-maskiner

- En fortsättning på ett positivt samarbete med Carlstad Machinetools

Vi befinner oss i en spännande fas där vi precis börjat utveckla vårt samarbete med Carlstad Machinetools, som är svensk agentur åt Nicolás Correa. Under åren har vi jobbat mycket tillsammans och är därför väldigt glada över att kunna ta detta positiva samarbete ett steg längre.

Det spanska företaget Nicolás Correa tillverkar bearbetningsmaskiner som på den svenska marknaden endast säljs av Carlstad Machinetools. När de sökte en servicefirma för Correa-maskinerna kom även vi in i bilden och har nu i uppdrag att bygga och serva de cirka 400 maskiner som idag finns i Sverige.

Hittills har vi varit med och byggt upp en maskin hos Car-O-Liner i Kungsör.  Installationen gick väldigt bra tack vare ett gott samarbete med alla inblandade. Maskinen installerades i en helt nybyggd lokal vilket underlättade då allt var anpassat för just den maskinen.

Vi har även haft två av våra medarbetare på kurs hos Nicolás Correa i Spanien.

” Lärorik utbildning och intressant att samtidigt få se Nicolás Correas anläggning i Burgos och få en inblick i tillverkning och uppbyggnad av deras olika maskiner”, tycker Fredrik Nilsson som var en av deltagarna på kursen.  

Planen framöver är att bygga en ny lokal i Kil där vi kan renovera bearbetningsmaskiner från hela norra delen av Europa. Projektet befinner sig just nu i startgroparna och vi är i full gång med att söka bygglov.  

Snabbfakta om företaget Nicolás Correa:

  • Grundat 1947 
  • Tillverkar bearbetningsmaskiner 
  • Tusentals kunder över hela världen 
  • Hela sortimentet är designat och tillverkat i SpanienLäs mer om Nicolás Correa här.